Tallerkensmækkere i forskellige farver. Jeg er godt tilfreds med frøene denne gang. |
For en måneds tid siden gik det op for mig at jeg havde en hakkemaskine stående, og den måtte testes. Her er det så muskatkatosten der holder for:
Katostblomster i minihakkeren. |
Det var søreme effektivt, i med blomster og lidt salt, og så bare små, korte tryk på knappen. Så var katostblomsterne blevet til blomstersalt.
Det helt fantastiske ved katostblomster i salt er at de får en vidunderlig blå farve, når de tørrer. Og så har de en mild, krydret smag der egner sig fint til middelhavsretter, så de skal i "Krydderuglens middelhavssalt" og give farve og smag.
Friskhakkede katostblomster og salt. Det tørrer op i små, fine klumper. |
Tallerkensmækkerne blev hakket i to omgange, de lyse for sig og de mørke for sig. Kryddersaltet er smukt rødlilla her som friskt, men efterhånden bliver det brunorange, og forskellen mellem de to nuancer svinder. Smagen er skarpt krydret og egner sig godt til tomat, æg og grøntsagsretter. Det ender derfor i Krydderuglens røde tomatsalt.
Katostesaltet over Middelhavssalt på tallerkenen med gul kant og tallerkensmækkersalt oven over tomatsaltet på tallerkenen med blå kant. Nu skal det bare tørre. |
Morgenfrueblomsterne blev bare lagt til tørre på to tallerkener, gule for sig og orange for sig. Når de er helt tørre - de kommer nok en lille tur i ovnen på 40 grader - så ender de i Krydderuglens orange kryddersalt og Krydderuglens gyldne urtesalt. Det er to ikke ret forskellige all-round kryddersalte. Den største forskel er mængden af løvstikke.
Morgenfrueblomster smager ikke af så meget, så deres største bidrag her, er det æstetiske.
Meget smukke orange morgenfruer. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar